Kaposvár Airsoft Team

 
Ön itt van: Home Szabályzatok Kiegészítő szabályzat éjszakai játékhoz

Kiegészítő szabályzat éjszakai játékhoz

Torkolattűz imitáció:

Éjszakai játék alkalmával nem engedélyezett a lámpával történő villantás. Lövésimitációra, a fegyver elejére szerelt lámpa (LED) engedélyezett, amely lövés alkalmával jelzi a lövés megtörténtét. A LED csak annyi időre világíthat, amennyi idő alatt a lövés megtörtént. Nem vakíthatja el az ellenfelet, nem okozhat sérülést (szem).

LED áttetsző, fehér színűnek kell lennie!

 

 

 

 

LED adatai (iránymutatók):

 • Méret: 3 vagy 5 mm
   
 • Fényerő: LED függő, max 14000 mcd
   
 • Szín: Hideg fehér
   
 • Max. áram: 20mA
   
 • Nyitó feszültség: 3.2 - 3.6V
   
 • Sugárzási szög: 20°
   
 • Víztiszta tokozás

Nem engedélyezett a villogó LED használata!

 

Lövés imitációra engedélyezett a különböző gyártók által forgalmazott tracer használata. A tracer megvilágítás lehet a fegyver elején vagy a hopup kamrába.

Több játékos a tárban helyez el UV LED-t a tracer BB megvilágítására. Ez a fajta megoldás engedélyezett, de figyelembe kell venni ebben az esetben, hogy az első pár lövedék lövés alkalmával nem kapja meg a megfelelő világítást, ezért javasolt több lövedék kilövése az adott célpontra.

 

Találat jelzése:

 

Éjszaka a narancssárga kendő vagy sapka használata nem engedélyezett! Találat esetén világítórudak alkalmazása kerül bevezetésre (szín: játék kiírás alapján)
Találat esetén kötelező feltartani a világítórudat egészen addig, amíg a kiírás alapján gyógyítás vagy a kivérzés ideje nem jár le. Az eltelt idő után a játékos a világítórudat elteheti (rejtheti).

Éjjellátó használata:

2012. január 1-től a 160/2011 kormányrendelet alapján az éjjellátó berendezések kikerültek a haditechnikai felszerelés listából. Az Airsoft-ban és a vadászoknak ez annyiból érdekes, hogy már nem csak az un. 1 generációs eszközöket lehet legálisan használni Magyarországon, hanem ennél nagyobb 2 ill. 3 generációs eszközöket is lehet használni, engedéllyel lehetséges a forgalmazásuk.

Éjszakai játék során engedélyezett éjjellátó eszközök használata! Ha ettől a játékkiírás eltér, akkor a speciális szabályoknál fel kell sorolni a korlátozásokban.

Kés használata (virtuálisan):

Éjszakai játék folyamán szokott a legtöbb un. késelés történni. Ennek a szabályozása a következő: a lekéselt játékosnak nincs kivérzési ideje és elsősegély nyújtási lehetősége. A lekéselt játékosnak azonnal a kiálló helyre kell menni vagy ha a játékkiírás másképpen rendelkezik, akkor a lekéselt játékos egész rajának a visszaálló pontra kell menni és ott az előírt időt kell várakoznia. A késelés hátulról történik, megérintve a játékost a "megvagy vagy meghaltál" szóval. A lekéselt játékos ebben az esetben már halottnak minősül, ezért nincs lehetősége a csapattársainak információt szolgáltatni vagy a lekéselés tényéről vitatkoznia.

Végeredmény (persze csak a vicc kategóriába):


 

Ön itt van: Home Szabályzatok Kiegészítő szabályzat éjszakai játékhoz