Kaposvár Airsoft Team

 
Ön itt van: Home Játék leírások 2013-ban lejátszott játékok ismertetése Pályaavató tingli-tangli, 2013. május 5. Szigetvár

Pályaavató tingli-tangli, 2013. május 5. Szigetvár

2013. május 5-én került megrendezésre Szigetváron a pályaavató játék „Pályaavató tingli-tangli” néven.

Szervező csapat az Avengers volt. 
 
A játék kezdete előtt
A játék kezdete előtt A játék kezdete előtt
A játék „Domination” elvhez hűen került megrendezésre, azaz az a csapat nyer, aki több pontot birtokol 3 óra elteltével. 3 órás körökben összesen 9 zászló helyet kellett birtokolni.
Pálya látképe
Pálya látképe Pálya látképe
A mostani játékoktól kicsit eltérően pozitív irányban annyi változás történt, hogy nem volt kötelező rajmozgás. Ez kicsit a pörkösebb játék, illetve a játékterület teljes bejátszását segítette elő.
Megszokott módon dedikált medic került kijelölésre mindkét oldalon (piros, kék), akik egyszer segíthettek az eltalált játékoson, illetve egymáson találat esetén. 
 
Magáról a játékról pár mondatban.
Szerencsére a számos részvevő segítségével sikerült gyorsan egyenlő arányba a résztvevőket elosztani, amit „Konki” az Avengers oszlopos tagja gyorsan véghez is vitt. Eligazítása után a kijelölt medic (újraéledési) pontra ment a két csapat, ahol várta a játék kezdetét. 
Pálya látképe3
Pálya látképe3 Pálya látképe3
A játék megkezdése után szinte azonnal több ponton elég heves tűzharcok alakultak ki a pontok megszerzéséért. Mindkét oldal elég nagy veszteségeket szenvedett el az első két órában és a pályán levő dominancia elég hullámzó jelet alkotott. Fő játék irány középen volt, itt 3 épület volt, amelyek elég terjedelmesek, illetve egyikben, elég jó rejtőzködő, védhető pontok voltak az otthagyott szalmabálák révén. Épületeket egyszer az egyik, majd a másik csapat uralta olyan szintig, hogy szinte a másik csapatot a medic pontra szorította vissza és magáénak tudhatta az egész pálya dominanciáját. Erről a pontról elég nehéz volt felállnia a vesztésre álló csapatnak, de szerencsére a csapatokban levő jó szervezőknek és a jó lövészeknek ez még is sikerült nagy BB áldozatok árán.
Az első játékrészt a piros csapat nyerte, aki a kék csapatot beszorította a medic pontra, ahonnan különböző taktikai megoldások árán sem sikerült kijönniük.
Rövid ebédszünet után a második játék rész következet, illetve a medic (újraéledési) pontok felcserélése. 
Azt lehet mondani, hogy a második játékrész is úgy kezdődött, mint az első. Hol az egyik, hol a másik csapat uralta a pályát. Természetesen, itt már kezdett érződni az egész napos heves tűzharcainak a hatása, ami a BB mennyiség erős apadásával járt.
Kék csapat a medic ponton
Kék csapat a medic ponton Kék csapat a medic ponton
A második játékrész vége felé a kékcsapat egy ügyes taktikai húzással kiszorította a piros csapatott az épületekből, vissza szorította a medic pontjukra és tartotta a pálya feletti dominanciát.  
Kék csapat a medic ponton2
Kék csapat a medic ponton2 Kék csapat a medic ponton2
 Itt már mindkét csapatot a BB mennyiség fogyása erősen látszódott, de végül a játék befejezésénél is a kék csapat uralta a zászlók feletti ellenőrzést, így a második játékrészben a kékcsapat nyert. A végeredmény 1:1 lett, igazságos döntetlen.
 Szerencsére a sok BB kilövés ellenére sem volt nagy fegyver meghibásodás, illetve ami volt, elsikerült hárítani gyorsan.
Remélem, az Avengers csapat egy végső küzdelemre újra felszólítja a részvevőket, hogy az 1:1 eldöntetlen állást valamelyik irányba sikerüljön eldönteni. 
Nagyon jó pályát sikerült szerezni az Avengers csapatnak. Sok lehetőség rejtőzik a pálya adottságaiban és természetesen a szervezők kobakjában is, hogy egy jó játékot szervezzenek nekünk újra.
 
Köszönöm a részvételt és a sok játékélményt mindenki nevében!
 
Eddig birtokomban levő képek a játékról megtekinthetők a gallériánkban a 2013. május 5. Szigetvár, Pályaavató tingli-tangli néven.
Ön itt van: Home Játék leírások 2013-ban lejátszott játékok ismertetése Pályaavató tingli-tangli, 2013. május 5. Szigetvár