Kaposvár Airsoft Team

 
Ön itt van: Home Játék leírások 2012-ben lejátszott játékok ismertetése 2012. október 23. Csurgó Sajtgyár

2012. október 23. Csurgó Sajtgyár

Csurgó-Sajtgyár
Mai igazi őszi időben került megrendezésre Csurgón, a volt Sajtgyár területén a játék. Reggeli 5 celsius körüli hőmérsékleten kicsit elcsodálkoztam, de reménykedtem, hogy szép napsütéses időnk lesz, hiszen előtte pár
Csurgó-Sajtgyár
napja már ez volt jellemző. Sajnos, egész nap maradt a ködös, hűvös idő. Még délután is csak 10 fokot mértünk, de a játékra alkalmas volt az időjárás, hiszen 10 óra felé a köd is kezdett felszállni és a látási viszonyok is már jobbak voltak a reggelinél.

Csurgó-Sajtgyár játék közben
Erre a játéknapra 21 fő jött össze. Reggeli eligazítás után gyorsan kettő csoportra lett felosztva a társaság. Feladat, bomba lerakása és a terület védése 10 percen keresztül. A szerepkörök minden egyes sikeres feladat végrehajtás után cserélődött, így mindenki megtapasztalta a védők és a támadók oldaláról az előnyöket és a hátrányokat. A játék előrehaladtával a különböző taktikák, egyre jobban finomultak, alakultak ki az egyre jobb megoldások. BB lőszer felhasználás szempontjából nem volt takarékos játék, hiszen a bombalerakó területet el kellett érni, majd meg is kellett védeni, amihez nagy mennyiségű BB-re volt szükség. Támogató fegyverekből többször el is fogyott a lőszer, amit csak játék közbeni utántöltéssel lehetett orvosolni. Kézifegyverekből és a
Csurgó-Sajtgyár játék közben
marokfegyverekből is szépen fogytak a lőszerek, de szerintem senki nem számolta a lőszert, mivel nem volt idő sokáig egyhelyben maradva várni az ellenfelet. A területen található épületek kiválóan alkalmasak CQB játék stílus alkalmazására. Talán, egyben hátrány is, hiszen az épületekből át lehetett lőni a másik épületbe kézifegyverrel. Az ablakban és az ajtóban nem volt biztonságba az ember. Sőt, sehol, hiszen a kézifegyverek átlőtték a területet. Talán, a legideálisabb fegyverhasználat az igazi CQB és marokfegyver használata lenne, ami élvezetesebbé tenni a játékmenetet.

Összességében, játszottunk egy jót és jó sok BB-t szórtunk el egymásra, illetve pár bomba is felrobban a játék folyamán.

A játékon készült képek megtekinthetők a galériában itt: 2012. október 23. Csurgó-Sajtgyár