Kaposvár Airsoft Team

 

Battlefield OP SERPENT

Részt vettünk a Battliefild OP Serpent játéksorozat pécsi játékán. A játék szervezője a UNIT KSE volt.

Közvetlenül itt került megrendezésre a játék, amely kb. 300 hektáros területet foglal magába. Aki már játszott AirSoft játékot, az eltudja képzelni, hogy milyen nagy területről van szó és ezt a területet a Mecsek adta terepszakaszok (hegyek, völgyek, erdő, mező) gazdagította. Néhol sűrű aljnövényzettel kellett megküzdeni vagy éppen átjutni egy pontra, de közbe több méteres süllyedés és emelkedést kellett végrehajtani. A megadott pontokra sem volt egyszerű eljutni, hiszen a térképeken jelölt irányok felé, néha nagyobb kerülőket kellett megtenni ahhoz, hogy gyorsabban és biztonságosabban jusson el az adott raj vagy szakaszkötelék.

Pár szó a játékról!

A gyülekező után egy részletes eligazítás került megtartásra a résztvevők számára. Az eligazítás alatt szemléltetésre került a Fekete Sereg által biztosított harcjármű bemutatása, majd sikeres megsemmisítése egy RPG-vel. Harcjármű fő feladata volt a főútvonalak ellenőrzése és az ellenséges csapatok megsemmisítése. Harcjármű az Everland csapat birtokában volt.

A másik csapat a Libertád volt, amelyet a kaposvári Airsoftosok is erősítettek. Fő feladatuk volt a területükön található ritka ásványi anyag szállítása a szövetséges Bakávia csapatának. Egyik nagy mozzanat a Bakávia által biztosított kiképzés végrehajtása volt a Libertád csapatok részére. A kiképzés alatt földre helyezett autógumik között (kb. 10 db) lépkedve, majd egy kötélre felkapaszkodva lajhár mászásban kb. 10 métert megtenni és utána gyorsan kúszásban kb. 5 méter megtétele után felállva jelezni, hogy a feladat kész és mindezt 25 mp időn belül, hiszen a kiképzés csak ekkor sikeres. Nálunk Dok húzta a csapatot, hiszen az ő 24 mp. sikerével rajunk sikeresen kiképzésre került.

HQ utasítására sikeres kiképzés után a bázisra kellett volna visszatérnünk, de sajnos félúton megtámadtak bennünket és egy másik raj segítségével tudtunk csak továbbhaladni biztonságosan. Közben feladat érkezett a bázisról és irányváltoztatással az Everland bázis felé kellett előnyomulni, több raj támogatásával. Az Everlandi bázis közelébe a harci helyzet változása miatt már az urándúsító üzemet kellett megtalálni és felderíteni a pontos helyét. A keresés kb. 1.5 órába került és jó erős menettel és több kilométer Mecsek adta terep leküzdése után sikerrel járt a Libertád és a Bakávia csapatai. Utána vissza a bázisra és kb. 19.00-kor a jól megérdemelt vacsora következett és az egész napos friss levegő belégzése egy kis szusszanás. Sajnos, közben eleredt az eső és es jó kiadós zápor és jégeső után az erdő járhatatlan volt már. Csapataink kb. 23.30 felé szedték össze magunkat, hiszen Everland csapata támadást tervezett a Libertád és Bakávia bázisa ellen. A támadást egy előretolt rajnak sikerült feltartoztatnia és megállítani, amíg a többiek elfoglalják az állásaikat. Csak a fő közlekedési utakon alakulhatott ki komolyabb érintkezés, mivel az erdő még ekkor járhatatlan volt. Csapatainknak sikerült is feltartoztatni az Everland csapatait és ezzel a biztos tudattal tértünk kis pihenőre és reménykedtünk, hogy a reggeli napsugarak hatására az erdőt újra birtokba vehetjük. Az eső éjszaka még többször eset, ezért a reggeli ébredés után mindenki nagy sajnálatára a játékot be kellett fejeznünk és elhagyni ezt a csodálatos területet.

Összességében, egy nagyon jó játék alakult ki, amelyben több érintkezés volt, de sajnos az eső tönkretette a remek szervezés munkáját és a mi játékunkat is. Jó tervezés előzte meg, megfelelő információáramlással. Helyszínek, terület jól volt biztosítva. Kiváló pálya! Jó játék volt, ameddig lehetett játszani!

Csak így tovább UNIT KSE!