Kaposvár Airsoft Team

 
Ön itt van: Home Ismertetők Rádiók Baofeng UV-3R

Baofeng UV-3R

Szeretném bemutatni ezt a rádiótípust, amit személyesen én is használók, így elmondhatom erről a rádió típusról a tapasztalataimat.

Ár-érték arányban véleményem szerint közép kategóriába tartozik, amit meg is szolgál.

Az alapcsomagban, amelyben megkaptam a következő eszközök voltak:

1 db. Baofeng UV-3R rádió test,
1 db akkumlátor,
1 db akkumlátor töltő, (nem ajánlom használatra, de erről később olvasható)
1 db Headset
1 db VHF antenna,
1 db UHF antenna,
1 db hálózati csatlakozó.
 
Frekvenciatartománya: 136-174 400-470 Mhz
Kimenő max. teljesítménye: 2W
Frekvencialéptetés: 25Khz/12.5 khz (választható)
 
Használhatósága:
Méretéből adódóan könnyen használható a játék során. A rádió szinte elveszik a zsebben, ezért kis helyen elfér. Hatótávolsága kb. 2 km teljes teljesítménnyel, persze itt hozzá kell tenni, hogy PMR rádióról beszélünk. 
A AirSoft-ban használt frekvenciákon más rádiótípusokkal az összeköttetésben nem volt zavar. Tiszta és érhető a kommunikáció.
 
Beállítása:
Történhet kézzel. A programozása alaphelyzetből a 8 csatorna beállításával nem több, mint kb. 10 perc. 99 + 1 segélyhívó csatornát tudunk beállítani előre, ha szükségünk van rá.
Számítógépen keresztül a programozása másodpercekben mérhető, hiszen könnyen állítható a rádió szoftvere a hozzá kiadott program segítségével. Én rendeltem hozzá egy USB programozó kábelt, ami kb. 3500 ft. volt a szoftverrel együtt. Természetesen soros kábel is kapható hozzá, de én az USB kábelt preferáltam rendelésemnél.
 
Töltése:
Több szakember tanácsára a hozzáadott akkumlátor töltőt nem használtam, mivel elmondásuk alapján a gyári elektronika nem védi meg az akkumlátort az esetleges sérülésektől és tönkreteszi. A töltő szétszerelése és egy védelmi elektronika beépítése számomra nem volt akkora kihívás, hogy ezt megvalósítsam. Szakemberek tanácsára az akkumlátort a rádión keresztül töltöm, mivel a rádióban a védelem beépítésre került.
Lemerült állapotból a teljes feltöltésig kb. 1-1.5 órára van szükség. 
A rádió alacsony akkumlátorfeszültség jelzésére fel van készítve, ill. a védelemre.
 
Rendelés:
Én az www.ebay.com oldalon keresztül rendeltem. a radiogear-tól. http://www.radiogearpro.com/main/ A készülék 8 munkanap alatt háznál volt. Majd a kábelt szintén innen rendeltem és ez is 8 munkanap alatt itt volt. Ezzel senkit nem szeretnék befolyásolni csak a személyes tapasztalatomat írtam le.
 

 

Ön itt van: Home Ismertetők Rádiók Baofeng UV-3R